Lindfield Residence

The young owners of Cheltenham, a local heritage item, approached Michael Bell Architects to expand and update their hundred year old home which is situated on a large block in Sydney’s north, to something that would maintain the heritage feel and also be functional for their growing family.

A large grey iron bark at the rear of the dwelling prevented a single storey addition to extend across the 1600 square metre block. Instead, the building was extended with a 2 storey addition at the rear in a manner that maintained the single storey local heritage listed presence at the street frontage.

Michael has always admired Edna Walling’s beautiful landscape plans and designed the swimming pool to be tucked away as a surprise at the rear of the garden, leaving a large Myles Baldwin lawn garden to fall gracefully way from the residence.  The client now takes full advantage of the opportunity to entertain in the adjacent alfresco dining and pool rooms.

The result is a stunning transformation from old and tired to fresh and functional.

Interior Decoration:        Sage Colour and Design
Landscaping:                  Myles Baldwin  www.mylesbaldwindesign.com.au

BACK TO PROJECT LIST